top of page

Mät din kroppsammansättning med Ultraljud

Bodymetrix.png

Ultraljud är den mest exakta metoden som kan användas för att göra en utvärdering av din muskel och fettmassa.

Varför bör man göra en utvärdering?

Vanligtvis använder man BMI för att utvärdera hälsorisker och hälsostatus. Detta fungerar bra på en populationsnivå men mindre bra på en individuell nivå. Exakt vad massan består är mycket viktigare. Muskelmassan är ett organ som har många fler funktioner än styrka. Vi vet idag att muskelmassan har funktioner både för immunförsvar, hormonproduktion, benmassa och insulinkänslighet (Karentsy et al. 2016, Papp et al. 2021, Van der Heijden et al. 2010).

 

Vem bör göra en utvärdering? 

Med tanke på allsidigheten i ultraljud (vi kan välja var vi mäter och vad vi mäter) är den lämplig för både idrottare, fitness, seniorer, skador och den hälsomedvetna individen. Vi kan tydligt se om det finns avvikande data och då föreslå åtgärder.

Vad får man ut av en utvärdering?

Genom en utvärdering får du veta hur din kroppsammansättning ser ut. Detta ger oss en uppfattning om den totala hälsobilden. Att veta hur exempelvis muskelmassan ser ut i låren kan vara viktigt för en bra funktion i kroppen. En mer exakt uppfattning om hur din ämnesomsättningen ser ut gör också det mer förståeligt hur förändringar i livsstilen kommer påverka dig.

Vad kostar det?

Ett besök kostar 600kr och tar cirka 30 minuter, du kan betala med kort eller swish. Du kan använda friskvårdsbidrag. Företag kan få faktura. Vi har använt ultraljud sedan 2006 med över 1500 klienter.

Anmäl dig för att få en tid längst ned.

Vetenskapliga underlag för ultraljud

BM4.png
BM1.png
BM2.png
BM3.png
BM5.png
BM7.png

Kontaktuppgifter

Tack för ditt meddelande!

bottom of page